Anne-Marie Dagelinckx
Artist with heart and soul. 

As a Project-Manager in Community Art Projects, that I facilitate with my “toolbox” which contains: an authentic project plan, mastery of many artistic disciplines, organizational expertise, pedagogical and didactic skills, flexible attitude, great empathy, perseverance and a genuine interest in other cultures and love for the diversity of people who have their own opinion and different thinking patterns. 
I enjoy the challenge of captivating people and working towards an unambiguous artistic goal that they can identify with, actively or passively. This way we improve the quality of our lives together.


Als een Project-Manager in Community Art Projects, die ik faciliteer met mijn "toolbox" hierin een authentiek projectplan, beheersing van vele artistieke disciplines. organisatorische expertise, pedagogische en didactische vaardigheden, flexibele instelling, groot inlevingsvermogen, doorzettingsvermogen en een oprechte interesse in andere culturen en liefde voor de diversiteit van mensen met een eigen mening en andere denkpatronen. Ik geniet van de uitdaging om mensen te boeien en toe te werken naar een eenduidig artistiek doel waar ze zich actief of passief mee kunnen identificeren. Zo verbeteren we samen de kwaliteit van ons leven.




Titel: Fragilite de la Terre                                                                                                                                                                                                                                  Material: PLA        



Community Art Project: "Onze Geluksvogel" 2020 krijgt door de verscherpte Corona maatregelen later de naam:

"Onze Geluksvogel versus Coronaperiode". 2021




























Community Art Project: 2019 "Maak voor 'n ander de Talisfiguur vanuit je hart ".

 

Vele kleine geluksmomentjes vormen één groot geluksmoment door de opgehaalde Oost te exposeren in de Parrotia. Maak voor 'n ander een Talisfiguur vanuit je hart om deze vervolgens aan een ander te geven, zo versterk je jouw Roosendaalse-Tribe. Het insluiten van mensen en er voor elkaar zijn ook in deze Covid-19 periode. Dat je niet klem hoeft te zitten want we zijn er voor elkaar! Eén Roosendaalse Tribe! In de vorm van workshops door de Kunstenaars: Marijke Maas, Toon Verbraak en Anne-Marie Dagelinckx zijn er vele Talisfiguren gecreëerd en later weggegeven aan anderen.

Met dank aan Cultuur verbindt Roosendaal die dit project ondersteund heeft.






Community Art Project: “De Sleutel tot Geluk” 2019.



Materiaal: hout/ stof/ tegels/ servies/ acrylverf/ papier.                                           

Techniek: Patchwork/ Mozaïek/ Schilderen  

Samen met alle dames en docenten van het V.I.V. (Vrouwen Integratie Vandaag) is dit diverse kunstwerk tot stand gekomen. Het is een kunstzinnige en culturele brug voor toeschouwers en makers.                                                                                                        Omschrijving: Herkomst en sociale omgeving van vandaag, de Nederlandse taal staat centraal dit is de eerste stap en ’t belangrijkste om te integreren. Zo hebben de docenten Nederlands een taal opdracht gekregen van Anne-Marie, deze luidt wat betekent voor jou “De sleutel tot Geluk”. De groepen rood, wit, blauw en oranje V.I.V. hebben zeer waardevolle teksten gemaakt. Herkomst, sociale omgeving en persoonlijke gedachten zijn er in verwerkt. De geschreven teksten, mozaïek en patchwork zijn verwerkt in het kunstwerk. 

Effect: Proces van leren en bijstellen van de eigen gedachten en ideeën over een andere cultuur. Verbindingen maken met het publiek door het 15 jarige bestaan VIV te delen d.m.v. een expositie. Hiermee laten we zien dat het gaat om de culturele identiteit van deze dames die stap voor stap ook de Nederlandse cultuur tot zich nemen. Deze is bepalend in de cultuurbeweging voor alle vrouwen in verkenning, integratie en participatie voor de gehele samenleving van vandaag. Door deze kunstuiting zal de cohesie in de samenleving bevorderd worden. Zo ontstaat er een wederzijdse verbondenheid en begrip. Het Kunstwerk bestaat uit 4 verschillende onderdelen: Kast, tafel, stoelen en poort. Deze vormen samen het totale kunstwerk. Centraal staat ook het idee om samen aan tafel te gaan. Het kunstwerk maakt een reizende carrousel door Bergen op Zoom, de bezichtiging locaties zijn: Gertrudiskerk (2019), Bibliotheek (2020) en 't Historische Centrum 't Markiezenhof (2021).                         





















Community Art Project: "Beeld 't Plezier GageldonkWest" Bergen op Zoom.

Het initiatief is van Kunstenares Anne-Marie Dagelinckx gesteund door bewoners in Gageldonk West. Een kunst project in de wijk zodat er community art ontstaat . In deze kleurrijke wijk zijn directe en indirecte verbindingen tot stand gekomen door kunst. Met als doel o.a. vanuit die verscheidenheid positief en creatief mensen te stimuleren, en talent dat door mensen wordt ingebracht te bevorderen en deze te verbinden naar het definitieve kunstwerk. Zodat samen leven en werken een meerwaarde is en er respect, begrip en tolerantie voor elkaars achtergrond ontstaat. Zo worden we gevoed met voeding voor ons hart. Want als we dit NU niet doen komt er nooit geen eenheid van verscheidenheid in de wijk. Dus ook een rijkere en slimmere samenleving creëren.

Eerst gaan bewoners van alle leeftijden, scholen en clubs uit de wijk aan de slag met klei of was. Dan boetseren we een groot HART. Hier maken we een mal van, waaruit een hol giet model gegoten wordt, op dit papier-mache model krijgt iedereen een plekje waar in een reliëf van de betrokkenen gemodelleerd wordt. Dit wordt dan uiteindelijk naar de gieterij gebracht waar het in brons gegoten wordt. Om dit mooie project te belonen heeft de regie groep ons een cheque gegeven! Zo voel en beleef je de kracht telkens weer van dit maatschappelijke kunstproject Beeld ‘t Plezier. En wat een waardering geeft dat! Zo groeit onze wijk sterk in eenheid van verscheidenheid. Na jaren verbinden, samenwerken, creëren, is er een prachtig 21 eeuw's kunstwerk van brons tot stand gekomen. Financieel mogelijk gemaakt door de Regiegroep Gageldonk West. De sokkel is gesponsord door Lithos Bouwbedrijf. 


 Community Art Project: "Cat Walk Talk".


Projecten

Project: InZoom

InZoom is een artistiek vierluik dat vanuit immaterieel en materieel erfgoed inzoomt op diverse thema’s zoals cinematografie, fotografie, kunst, industrialisatie, wereldoriëntatie, techniek et cetera. En niet in de laatste plaats staan de beleving, het onderzoek en documentatie centraal. De afsluiting van dit project vond plaats in de bibliotheek Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom waar alle Zoötropen en Cycleskopen geëxposeerd stonden.

Een educatief project voor het "Historisch Centrum 't Markiezenhof" in Bergen op Zoom wat in samenwerking met Isabella Ramaekers, Claartje Rijkers en mijzelf ontwikkeld en uitgevoerd werd.









Project: De Zilverkaravaan

De Zilverkaravaan is een educatief project wat aanvankelijk is geïnspireerd op "Desert Silver" van Sigrid van Roode, over het gebruik van prachtige bruidsschatten. Het was onderdeel van de grote tentoonstelling "Voorbij ijdelheid zes eeuwen Zilver in en rond Bergen op Zoom", locatie Historisch Centrum 't Markiezenhof. Geschreven en uitgevoerd door Isabella Ramaekers en Anne-Marie Dagelinckx.

Later trok ik als bedoeïen museumdocent vanuit het Markiezenhof van school naar school met de betoverde Zilverkaravaanleskist. Hierin workshopmaterialen een wereldkaart met pinpointen over het Zilvergebruik bij andere culturen zoals Vikingen, Indianen, Europese landen, Afrika en Azië.

                                         


Project: t' Sjaggerijn

Een project waar ik als kunstenaar "'t Sjaggerijn" mocht vormgeven en creëren. In samenwerking met de G'eime Lòòzje van Stichting Vastenavend. De doelstelling: Bewoners uit Bergen op Zoom stampen op een putdeksel boven de Grebbe het sjaggerijn van zich af, katalysator dit kunstwerk, vervolgengs doet het overkluisde riool de rest. Zodat de leut zegeviert.

                                                                                                                                                                                                  





                                                                             





 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn